Επισκεφτείτε τώρα το κατάστημα μας Πανδρόσου 28Β Αθήνα ή καλέστε μας στο 2103245034!

Ολοένα και περισσότερες επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η έκθεσή μας σε χημικές ουσίες που βρίσκονται μέσα σε έναν ευρύ κατάλογο προϊόντων καθημερινής χρήσης, αποτελούν απειλή για την υγεία μας. Προϊόντα καθημερινής καλλυντικής περιποίησης προσώπου, σώματος και μαλλιών, προϊόντα καθημερινής χρήσης για την περιποίηση του δέρματος των παιδιών, καθαριστικά προϊόντα αλλά και αντικείμενα με τα οποία βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή, εμπεριέχουν ουσίες, γνωστές ως ενδοκρινικοί διαταράκτες (EDCs), οι οποίοι μιμούνται τη δράση των γυναικείων ορμονών, ειδικότερα των οιστρογόνων, τα οποία όταν σημειώνουν αύξηση στον οργανισμό των γυναικών σηματοδοτούν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου μαστού.

Αυτό που κάποτε αποτελούσε υποψία ή υπόνοια, σήμερα επιβεβαιώνεται συνεχώς και αποτελεί επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη: πολλά προϊόντα καθημερινής περιποίησης και φροντίδας απειλούν την υγεία των γυναικών αλλά και των ανδρών. Χημικές ουσίες που βρίσκονται μέσα σε καλλυντικά προϊόντα για να ενισχύσουν τη δράση τους ή για να βελτιώσουν την υφή τους και να συντηρήσουν τη διάρκειά τους, χημικές ουσίες που βρίσκονται σχεδόν παντού –τροφές, δοχεία φύλαξης, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, καθαριστικά, υφάσματα και αλλού –συνιστούν απειλή και πρέπει να αποφεύγονται. Ο καλύτερος τρόπος αποφυγής είναι να επιλέγονται προϊόντα πιστοποιημένα για τα συστατικά που εμπεριέχουν με ειδική επισήμανση των επιβλαβών ουσιών που δεν περιέχουν, όπως parabens, φθαλάτες, κ.ά.. Τα βιολογικά πιστοποιημένα καλλυντικά αποτελούν εχέγγυο εξασφάλισης της υγιεινής προστασίας του δέρματος και της υγείας μας.

Ενημερωθείτε για τη λίστα των επιβλαβών ουσιών για την υγεία μας, ουσιών που σχετίζονται με την ανάπτυξη τύπων καρκίνου, από έγκυρους οργανισμούς υγείας, όπως από τον American Cancer Society, από τον Breast Cancer UK, από το Cancer Net και επιλέγετε με γνώση και σύνεση τα προϊόντα που βάζετε στο σώμα σας και στη ζωή σας.