Επισκεφτείτε τώρα το κατάστημα μας Πανδρόσου 28Β Αθήνα ή καλέστε μας στο 2103245034!

Τα μοναστήρια του Αγίου Όρους

Κλήρος και περιβόλι της Παναγίας η χερσόνησος του Άθω, θαυμαστή για την απαράμιλλη ομορφιά της, έχει ευλογηθεί από τον Θεό και έχει καλλιεργηθεί από τους ανθρώπους της να δίνει καρπούς αγνούς και πλούσιους σε θρεπτική αξία. Ο τόπος του Αγίου Όρους, η μοναστηριακή πολιτεία του Άθω με τα είκοσι της μοναστήρια, σε περισσότερα από τριακόσια τετραγωνικά χιλιόμετρα, ξεδιπλώνει ένα τοπίο εύφορο και τραχύ που η καλλιέργειά του και η φροντίδα της παραγωγής του αποτελεί διακόνημα για τους εκατοντάδες μοναχούς που τις έχουν αφιερωθεί.

Με τα ελιόδεντρα και τα δεκάδες αρωματικά βότανα να καλύπτουν τον βασικό καλλιεργήσιμο όγκο των μονών, η καλλιέργεια και η παραγωγή των μονών επεκτείνει το ενδιαφέρον της σε ποικίλου τύπου καλλιέργειες, με ξεχωριστή ανάμεσά τους την καλλιέργεια της αμπέλου και την παραγωγή οίνου από τους βιολογικά καλλιεργούμενους αμπελώνες.

Η καλλιέργεια της γης, από την αρχική φάση της προετοιμασίας της και της σποράς έως την τελική της συγκομιδή, αποτελεί για τους μοναχούς του Αγίου Όρους μόλις τον πρώτο κύκλο των εργασιών τους. Τα επόμενα στάδια, αυτά της επεξεργασίας, της παραγωγής και της συσκευασίας των προϊόντων απασχολούν εξίσου τους μοναχούς που ασχολούνται με προσήλωση στη διάθεση τα προϊόντων τους στον κοινό, χωρίς αλλοίωση της θρεπτικής τους αξίας, με διατήρηση όλων των απαραίτητων για την υγεία συστατικών.

Η διαδικασία της καλλιέργειας με προσήλωση στις αρχές της βιολογικής γεωργίας, βασισμένη σε παραδοσιακές πρακτικές, με αρωγό της φύση και τα στοιχεία της, δίνει καρπούς αγνούς, αμόλυντους από φάρμακα και επικίνδυνες ουσίες, γεμάτους με συστατικά από την πλούσια καλλιεργούμενη γη. Οι πρακτικές της βιώσιμης, αειφόρου καλλιέργειας επεκτείνονται και στον τομέα της επεξεργασίας και της παραγωγής, ώστε να παράγονται και να διατίθενται προϊόντα υψηλής βιολογικής αξίας, που προστατεύουν την ίδια τη φύση που τα παράγει αλλά και την υγεία των ανθρώπων που τα καταναλώνουν.